Balance Golf Koncept

STORT HJÄRTA — GLÄDJE – FRAMKANT – HELHET – SUCCÉ TILLSAMMANS

BALANCE GOLF KONCEPT

VI hjälper GOLFKLUBBEN och TRÄNAREN till ökad lönsamhet, kontinuerlig kompetensutveckling och nätverkande. VI HAR UNDER 10 ÅRS TID BYGGT ETT KONCEPT SOM BYGGER PÅ att TILLSAMMANS ÄR VI STARKA. med våra Balance Golf centers samarbetar vi, utvecklas vi och möter de behov som DAGENS OCH FRAMTIDENS GOLF STÅR INFÖR. BALANCE GOLF är ett träningskoncept för ALLA golfare. Målet är att förenkla kundens svingrörelse, öka slaglängden och minska skador. Detta ger bättre golf, mer glädje och spela golf hela livet. Vårt system individanpassar svingar efter kroppens skelettstruktur, rörelsemönster och hur personen generar kraft. Dessa tre HÖRNSTENAR ÄR GRUNDEN FÖR EN ENKEL, SKONSAM OCH KRAFTFULL SVINGRÖRELSE

#TILLSAMMANS ÄRVISTARKARE

TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE GENOM ATT VI SAMARBETAR, UTVECKLAS OCH MÖTER KUNDEN DÄR DEN BEFINNER SIG JUST NU

#TILLSAMMANSÄRVISTARKARE

TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE GENOM ATT VI SAMARBETAR, UTVECKLAS OCH MÖTER KUNDEN DÄR DEN BEFINNER SIG JUST NU

PROFESSIONELLT

Vi ska alltid ligga längst fram i kompetensutveckling, ha kunden i fokus, tydliga värdegrunder, ett specialistteam med expertis inom respektive område, kompetent support och ett Balance Golf Pro Team som är vårt flaggskepp ut i världen.

SAMARBETE

Styrkan i konceptet är att vi gör det tillsammans — tillsammans är vi starkare. Vi bygger golfens första ”Starbucks, Maxi eller Mekonomen,” där vi tillsammans hjälper varandra att skapa lönsamhet och framgång. Tillsammans skapas bra utbyte mellan klubbar, klubbchefer, golfutvecklare och klubbens företag. Tillsammans blir din klubb en stark profil i ditt närområde och det självklara valet för golfutveckling oavsett hcp, funktionsnedsättning, sjukdom eller målsättning.

LÖNSAMHET

Vi ger en tydlig produktpacketering mot de olika behov golfaren har, högre reseintäkter via Balance Golf Travel, nya intäktsgeneratorer, tillgång till en framgångsrik Business Club, en strategi för fler medlemsingångar, minskade kostnader för nationell och lokal marknadsföring, strategi för att motverka medlemstapp och ökad glädje för alla inblandade.

DETTA INGÅR I BALANCE GOLF

SÅ FÅR VI FLER ATT UPPSKATTA OCH NJUTA AV GOLFSPELET

DETTA INGÅR I BALANCE GOLF

SÅ FÅR VI FLER ATT UPPSKATTA OCH NJUTA AV GOLFSPELET

– Balance Golfs röda tråd bygger på ”Central Balans”, dvs att individualisera och kroppsanpassa varje sving, där central balans är den röda tråden. Det ger golfaren en enkel, skonsam och kraftfull svingrörelse, med en ren bollträff. Varje gång!

– Balance Golf Motivationsprofil hjälper både tränaren och golfspelaren till motivation och glädje i sin träning. Vi har tillsammans skapat en utvecklingsmall för helårsträning varje vecka oavsett ålder och kunskapsnivå. 

– Balance Golfs Specialistteam är ett nätverk som utgörs av kompetenta experter inom respektive specialområde som säkerställer motivationsprofilen och hjälper alla Golfutvecklare och alla spelare med deras utveckling.

– Balance Golf Travel är vår reseagentur som säkerställer hög servicenivå, bra intäktsmarginaler och de bästa resemålen.

– Balance Golf Business Club är ett lönsamt affärsnätverk för klubbens företag. Upplägget ger de bästa förutsättningarna att skapa affärsutbyte, utveckling och glädje.

– Balance Golf kompetensutveckling är vårt flaggskepp och vår främsta gemensamma styrka. Vi träffas 5 ggr per år och utbildar och byter erfarenheter mellan klubbar, Klubbchefer och Golfutvecklare på samtliga Balance Golf Center. Tillsammans blir vi starkare i Balance Golf.

– Balance Golf gemensamma marknadsföring ger ökade intäkter till varje klubb. Vi gör gemensamma event och kurser på samtliga BGC där vi utbildar och lyfter tränarens roll på klubben. Vi hjälps åt att sprida vårt budskap i samtliga sociala medier där vi idag når över 50000 människor. Vi har som målsättning att bli den största profilen inom golfutveckling.

VÅR RÖDA TRÅD

CENTRAL BALANS FÖRENKLAR RÖRELSEN, ÄR SKONSAM FÖR KROPPEN OCH GER MER KRAFT I DIN SVING

Balance Golf-modellen är en mall för enklare, skonsammare och kraftfullare rörelser.
Till skillnad från tidigare utlärningsmodeller så utgår denna modell från varje individs
kroppsuppbyggnad och dess rörelseförmåga. Svingen är alltså helt anpassad efter
varje persons unika kropp och kan därför aldrig generaliseras.

Den röda tråden i Balance Golf är hur vi ser på balans. Med andra metoder bygger svingen på dynamisk balans. I Balance Golf bygger svingen på central balans. Central balans betyder att golfaren bibehåller och stabiliserar kroppens tyngdpunkt genom hela rörelsen. Svingen får en centrerad rotation runt de TRE balanspunkterna: bröstet, naveln och knäna. När Central Balans tillämpas blir avståndet mellan golfaren och bollen lika långt. Det skapar den ”Gyllene Triangel” som ger golfaren förmågan att få en ren bollträff. Varje gång!

En golfares individuella Gyllene Triangel består av kroppens tyngdpunkt, bollens
tyngdpunkt och center of pressure. Den Gyllene Triangeln ger golfaren både en
bättre bollträff samt en enklare och skonsammare svingrörelse genom lättförståelig pedagogik.