Balance Golf-koncernen växer och lanserar digitalt golfutvecklingssystem

9 Mars 2022

Balance Golf vill bli världsledande som golfträningssystem inom golfutveckling. Nu förstärks koncernen med nya kompetenser, ett nytt bolag och inom kort väntar lanseringen av ett unikt digitalt utvecklingssystem för golfträning.

Genom sitt stora nätverk är Balance Golf en av Sveriges största gemensamma golfutvecklingsverksamheter. Idag består koncernen av tre bolag med olika inriktningar i syfte att erbjuda ett komplett ekosystem inom golfutveckling.

Den centrala delen i Balance Golf är att anpassa golfsvingen utifrån individen, inte att individen skall anpassa sig efter en färdig modell. Med rätt individanpassade förutsättningar spelas bättre golf, möjliggörs en skonsammare sving som förbättrar oddsen att spela golf livet ut. Genom samarbetet med Balance Golf Management skapas förutsättningar att alla medlemmar kan realisera sina olika drömmar – oavsett ålder, nivå eller målsättning. Detta görs idag i ett nära samarbete med 19 golfklubbar och 31 Balance Golf-tränare runt om i landet, och fler är på väg in.

Johan Bjerhag, tränare på Nässjö GK, gläds åt att vara en del av Balance Golfs utveckling:

– Tillsammans blir både tränare och spelare bättre. Den samlade kompetensen ökar, dels för att vi hjälper varandra att utvecklas som tränare samtidigt som fler klubbar kommer till. Vårt nätverket breddas och skapar en härlig atmosfär där jag trivs att vara i.

I samband med att Balance Golf växer tillsätts en ny styrelse. Samtidigt förstärks organisationen med rekrytering av nya kompetenser inom affärsutveckling och marknadsföring i syfte att hjälpa golfklubbar att nå mer framgång och attrahera nya golfare.

– Vi tar nu nästa steg mot att erbjuda Balance Golf-konceptet till fler spelare i Norden. Det gör vi genom att både förstärka kompetensen och finanserna inom Balance Golf så att fler kan få en individanpassad golfsving och en roligare runda, säger Anders Tillander som är styrelseordförande för Balance Golf AB.

Under september 2021 adderades det nystartade managementbolaget Balance Golf Management AB (BGM) till koncernen – en ny svensk golfsatsning för att lotsa fram kommande svenska världsstjärnor inom golf. Hittills har BGM tagit in 6 kontrakterade spelare som erhåller bland annat finansiell rådgivning, individuellt anpassad träning, medicinsk rådgivning, medierådgivning samt underhåll av sociala plattformar för varumärkesuppbyggnad.

Som en del i att utveckla Balance Golf-koncernen görs nu ytterligare en stor satsning, Balance Golf Digital AB, för att lyfta konceptet till en digital plattform. Den digitala satsningen blir en unik plattform för golfutveckling både för spelarna, tränarna och klubbarna. Med hjälp av Balance Golfs levelsystem kommer golfspelarna få digital hjälp till ta sitt spel till nästa nivå. Om önskad nivå är en golfsatsning finns en naturlig övergång till managementbolaget BGM.

Förutom att skapa förutsättningar för att utveckla själva golfspelaren blir den digitala plattformen även ett värdefullt verktyg för golftränaren. Detta med hjälp av att leverera djupare insikter och mer kunskap om spelarna, bättre underlag för analyser, nya affärsmöjligheter och ökad lönsamhet. Genom den digitala satsningen vill Balance Golf skapa en ännu större efterfrågan och få in nya spelare som drivs mot klubbarna.

– Genom att vi nu fått ytterligare en pusselbit på plats kan vi på riktigt vara med om att modernisera golfen mot en spännande framtid. Golfspelaren är vinnaren. Golftränaren är guiden och golfklubben är platsen som golfspelaren vill hänga på, avslutar Balance Golfs grundare och VD Erik Blomqvist.

För ytterligare information, var god kontakt:

Erik Blomqvist
VD
+70 858 46 55 
erik@balancegolf.se

Anders Tillander
Styrelseordförande
+72 552 52 50

Comments are closed.