Stjärnspäckat startfält i nysvensk golfsatsning

29 September 2021

Skådespelaren Niklas Engdahl, förra LPGA-proffset Carin Hjalmarsson och Europatourspelaren Joel Sjöholm är tre av delägarna i ett nystartat managementbolag som ska lotsa fram nästa svenska världsstjärna. 

Det känns fantastiskt att få vara en del av detta då golfen är mitt absolut största intresse. En drömroll helt enkelt, säger Niklas Engdahl. 

Balance Golf Management lanserades 29 september på Sankt Jörgen Park i Göteborg. 

Balance Golf Management (BGM) bygger på ett helhetskoncept med fokus på spelaren såväl på som utanför banan. Spelare som är kontrakterade av BGM erhåller bland annat finansiell rådgivning, individuellt anpassad träning, medicinsk rådgivning, medierådgivning samt uppbyggnad/underhåll av sociala plattformar för varumärkesbyggnad. Den individuella träningen leds i första hand av Balance Golfs grundare, Erik Blomqvist, men det finns totalt 33 Balance Golf-tränare runt om i Sverige. 

– För att lyckas inom golfen idag så krävs det flera olika styrkor. Tillsammans så besitter BGM en arsenal av olika spetskompetenser och media är naturligtvis en av dem. Det är där jag kommer in i bilden, men mycket mer än så kan jag inte avslöja just nu, säger Niklas Engdahl med erfarenheter från TV-produktioner som Bonusfamiljen, Den inre cirkeln och Finaste familjen. 

Carin Hjalmarsson, med två segrar på LPGA-touren och även kapten för det europeiska Solheim Cup-laget säger: 

– Helhetskonceptet är nyckeln för att spelaren ska kunna må bra, känna trygghet och koncentrera sig på att bli bättre på alla plan. Inga detaljer lämnas åt slumpen och vi ställer enormt höga krav på alla i vår omgivning. Inte minst oss själva. Målet är självfallet att vi ska fostra och lotsa fram vinnare. 

BGM består av personer med erfarenhet av golf, finans, agentverksamhet och kommunikation. Övriga delägare är: 

Erik Blomqvist, Golfutvecklare och kraftutvecklingsspecialist samt grundare av Balance Golf. 

Thomas Heden, VD och med ett förflutet inom försäljning och marknad 

Tobias Sjögren, Content Manager och producent 

Björn Berling, Head of Communication 

För ytterligare information, var god kontakt:

Erik Blomqvist, Grundare och VD Balance Golf, +70 858 46 55 

Thomas Heden, VD Balance Golf Management, +46-76 866 48 99 

Björn Berling, Head of Communication Balance Golf Management, +46-72 228 39 91 

Comments are closed.