Nu lanseras Digital Coach

24 Oktober 2023

Balance Golf, ledande aktör inom golfträning och utveckling, fortsätter sin tillväxtresa med lanseringen av det banbrytande coachingverktyget “Digital Coach”. Denna spännande lanseringen är en naturlig förlängning av Balance Golf’s dedikation till att förbättra golfspelares färdigheter genom individanpassad coaching och avancerad screeningteknik.
 

Redan 2022 meddelande Balance Golf sin strävan att ta golfträning till en ny nivå med lanseringen av ett digitalt golfutvecklingssystem. Detta system skulle inte bara skapa unika träningsprogram utan även ge varje spelare en individuellt anpassad golfsving baserad på deras specifika förutsättningar och mål. Under det senaste året har Balance Golf arbetat intensivt för att förverkliga denna vision, och nu är det dags att ta steget fullt ut.

Den digitala satsningen är en unik plattform med flera verktyg inom golfutveckling både för tränarna, klubbarna och i förlängningen även för spelarna.

Först ut på marknaden är Digital Coach som är utvecklad för att hjälpa golftränare att maximera sina spelares golfpotential. Med sin avancerade screeningteknik och unika algoritm har Digital Coach utvecklats till ett kraftfullt verktyg för att förbättra spelare i alla åldrar och färdighetsnivåer. Det unika med Digital Coach är dess förmåga att analysera kroppstyper och därefter skapa skräddarsydda golfsvingar och handlingsplaner. Genom att leverera djupare insikter och mer kunskap om spelarna, bättre underlag för analyser, nya affärsmöjligheter och ökad lönsamhet, blir Digital Coach är ett värdefullt verktyg för alla golftränare.

Vad som började som ett visionärt projekt har nu blivit verklighet. Över 40 tränare runt om i landet börjar nu använda Digital Coach för att förse sina spelare med individuellt anpassad coaching.

Balance Golfs grundare, Erik Blomqvist, gläds över den efterlängtade lanseringen:

– Äntligen har vi kommit hit på vår resa. Jag är övertygad om att Balance Golf Digital Coach kommer göra vardagen för tränaren både bättre och smidigare. Något som vi jobbat hårt för är att hjälpa tränaren att öka intäkter, minska kostnader, skapa mer tid och guida golfaren till bättre golf. Jag ser fram emot att höra vad marknaden tycker och få möjlighet att lansera detta över hela världen. Men vi börjar här i Sverige, avslutar Erik.

För att fira lanseringen av Digital Coach bjuder Balance Golf in golftränare, klubbchefer och medlemmar av golfpressen till exklusiva lanseringsevent som äger rum i Göteborg (9/11), Halmstad (17/11) och Stockholm (24/11). Eventen kommer att inkludera presentationer av Digital Coach, live-demonstrationer, närverkande och möjligheter att intervjua experter från Balance Golf.

För anmälan och information kring lanseringseventet, besök: Lansering av Digital Coach – Balance Golf

För ytterligare information om Digital Coach, var god kontakta:

Erik Blomqvist

Grundare

+70 858 46 55  erik@balancegolf.se

Om Balance Golf:

Balance Golf är en ledande aktör inom golfträning och golfutveckling och har en passion för att hjälpa golfare i alla åldrar och nivåer att nå sin fulla potential. Genom sitt stora nätverk är Balance Golf en av Sveriges största gemensamma golfutvecklingsverksamheter. Med över 40 anslutna tränare och ett starkt fokus på individuell utveckling, har Balance Golf blivit en innovatör inom golfvärlden. Idag består Balance Golf-koncernen av tre bolag med olika inriktningar i syfte att erbjuda ett komplett ekosystem inom golfutveckling.

Den centrala delen i Balance Golf är att anpassa golfsvingen utifrån individen, inte att individen skall anpassa sig efter en färdig modell. Med individanpassade förutsättningar spelas bättre golf samtidigt som det möjliggörs en skonsammare sving som förbättrar oddsen att spela golf livet ut.

Comments are closed.