Vi presenterar Digital Coach – ett revolutionerande coachingverktyg med individen i fokus

 16 november 2023

Redan 2022 annonserade Balance Golf sin strävan att ta golfen till en ny nivå med lanseringen av ett digitalt golfutvecklingssystem. Detta system skulle inte bara skapa unika träningsprogram utan även ge varje spelare en individuellt anpassad golfsving baserad på deras specifika förutsättningar och mål. Under det senaste året har Balance Golf arbetat intensivt för att förverkliga denna vision, och nu är det dags att ta steget fullt ut.

Idag presenterar Balance Golf sin banbrytande Digital Coach, ett revolutionerande verktyg som omdefinierar hur golftränare coachar och som ger begreppet individanpassad golf en helt ny mening. Till skillnad från allt tidigare, använder denna innovativa lösning ett unikt screeningverktyg som genom att mäta spelarens kroppsuppbyggnad och rörelsemönster, genererar över 324 unika kroppstyper med tillhörande handlingsplaner för att ge tränaren djupare insikter om spelarens behov och potential.

Med Balance Golf’s Digital Coach kan tränare nu effektivisera verksamheten, sänka kostnaderna och förbättra kassaflödet, samtidigt som de får nöjdare och bättre spelare. Det toppmoderna coachingverktyget går längre än traditionella metoder, och låter tränare se helheten av sina kunders golfresa.

Det som utmärker Digital Coach är individanpassningen. Det digitala screeningverktyget skapar en skräddarsydd upplevelse för varje golfare, vilket säkerställer att tränare kan hantera individuella behov med precision. Detta gynnar inte bara tränare när de förfinar sina coachingstrategier utan tillgodoser också de unika kraven hos spelaren, vilket höjer den övergripande golfupplevelsen.

– Vi är otroligt glada och stolta över att kunna introducera Digital Coach på marknaden. Vårt screeningverktyg är byggt på en unik algoritm som öppnar upp en ny dimension, ger coacher nya insikter och hjälper dem att tillgodose de specifika behoven hos sina spelare. Det ligger många mätningar, studier och år av arbete bakom lösningen, och nu är vi äntligen redo att bli den bästa följeslagaren för golftränare. Det känns fantastiskt! Vi ser verkligen att detta kommer hjälpa till på alla plan i tränarens yrkesliv, berättar Erik Blomqvist, grundare av Balance Golf.

Vad som började som ett visionärt projekt har nu blivit verklighet. Över 40 tränare runt om i landet har redan börjat använda Digital Coach för att förse sina spelare med individuellt anpassad coaching.

Digital Coach erbjuds till alla tränare, oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet. Med ett användarvänligt gränssnitt och en kortare introduktion är tränaren snabbt igång och kan börja implementera verktyget i sin dagliga verksamhet.

Den digitala satsningen är en unik plattform med en gedigen affärsmodell för flera verktyg inom golfutveckling – både för tränarna, klubbarna och i förlängningen även för spelarna. Inom kort lanserar Balance Golf en app för golfentusiaster, där spelaren kan koppla ihop sig med tränaren och bjuds in för att ta till sig den banbrytande tekniken, sin individanpassade handlingsplan och lyfta sitt spel till nya höjder, tillsammans med sin coach.

För att fira lanseringen av Digital Coach bjuder Balance Golf in golftränare, klubbchefer och medlemmar av golfpressen till exklusiva lanseringsevent. Det första eventen ägde rum i Göteborg den 9/11 och Halmstad den 16/11. Nu väntar ett sista lanseringsevent på Lidingö i Stockholm (24/11). Eventet kommer att inkludera presentationer av Digital Coach, live-demonstrationer, närverkande och möjligheter att intervjua experter från Balance Golf.

För anmälan och information kring lanseringseventet, besök:
Lansering av Digital Coach – Balance Golf

 

 För ytterligare information om Digital Coach, var god kontakt:

Erik Blomqvist

Grundare

+70 858 46 55  erik@balancegolf.se

Om Balance Golf:

Balance Golf är en ledande aktör inom golfträning och golfutveckling och har en passion för att hjälpa golfare i alla åldrar och nivåer att nå sin fulla potential. Genom sitt stora nätverk är Balance Golf en av Sveriges största gemensamma golfutvecklingsverksamheter. Med över 40 anslutna tränare och ett starkt fokus på individuell utveckling, har Balance Golf blivit en innovatör inom golfvärlden. Idag består Balance Golf-koncernen av tre bolag med olika inriktningar i syfte att erbjuda ett komplett ekosystem inom golfutveckling.

Den centrala delen i Balance Golf är att anpassa golfsvingen utifrån individen, inte att individen skall anpassa sig efter en färdig modell. Med individanpassade förutsättningar spelas bättre golf samtidigt som det möjliggörs en skonsammare sving som förbättrar oddsen att spela golf livet ut.

Comments are closed.