Balance Golf etablerar sig i Japan

 12 mars 2024

Balance Golf introducerar sitt världsunika koncept för individanpassad golf.

Sedan 2007 har Balance Golf byggt upp ett revolutionerande system för att optimera varje golfares sving utifrån deras unika kroppstyper och fysiska förmågor. Konceptet kombinerar avancerad biomekanik, sensorteknologi och personlig coaching i syfte att öka prestandan på golfbanan, minska risken för skador och främja långsiktig hälsa.

Balance Golf är idag Sveriges största gemensamma golfutvecklingsverksamhet och tar nu sitt världsunika koncept till Japan tillsammans med en av landets ledande leverantörer av golfteknologi, Enjoy Golf & Sport Inc. Ambitionen är att erbjuda Japans Golfklubbar och golfcoacher Balance Golf’s digitala plattformar samt utbildningskoncept med målet att sprida den individanpassade golfsvingen till Japans alla golfspelare.

Erik Blomqvist, grundare av Balance Golf, berättar om planerna på den japanska marknaden:

Vi är väldigt glada och stolta över att få lansera vårt unika koncept till den japanska marknaden och påbörja vår globala expansion. De första japanska Balance Gold Coacherna har påbörjat sin certifiering och vi vet att de redan är i gång och erbjuder personligt stöd för att säkerställa att varje japansk golfare ska nå sin fulla potential. Under våren 2024 sker den stora lanseringen då vi kommer vara på plats och hålla ett flertal event på olika platser i landet”

Balance Golf’s etablering i Japan är starten på en global expansion och enligt lagd strategi där Asien, med sitt stora golfintresse i kombination med teknologiutveckling, är en perfekt marknad. ”Vi har redan dialoger med andra länder i Asien och förväntar oss att lansera nästa marknad redan under våren” avslutar Erik.

 För ytterligare information, var god kontakta:

Erik Blomqvist

Grundare, Balance Golf

+70 858 46 55  erik@balancegolf.se

Om Balance Golf:

Balance Golf är en ledande aktör inom golfträning och golfutveckling och har en passion för att hjälpa golfare i alla åldrar och nivåer att nå sin fulla potential. Genom sitt stora nätverk är Balance Golf en av Sveriges största gemensamma golfutvecklingsverksamheter. Med över 40 anslutna tränare och ett starkt fokus på individuell utveckling, har Balance Golf blivit en innovatör inom golfvärlden. Idag består Balance Golf-koncernen av tre bolag med olika inriktningar i syfte att erbjuda ett komplett ekosystem inom golfutveckling.

Den centrala delen i Balance Golf är att anpassa golfsvingen utifrån individen, inte att individen skall anpassa sig efter en färdig modell. Med individanpassade förutsättningar spelas bättre golf samtidigt som det möjliggörs en skonsammare sving som förbättrar oddsen att spela golf livet ut.

Comments are closed.